Leto 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014
Britanski mladinski pisatelj Kevin Brooks je v okviru mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom 18. aprila obiskal mlade bralce v Knjižnici Domžale. Ustvarjalec je za svoje delo prejel številne prestižne mladinske nagrade in je slovenskim bralcem poznan predvsem po delih Martin Pujs, iBoy in Dnevnik iz Bunkerja.
Več >>
Po dolgem popotovanju, ki se mu je podaljšalo pozno v noč, saj ga je Air France prebukiral in je moral mimogrede obiskati še Prago, je cenjeni pisatelj končno tu. Najprej se je srečal s študenti anglistike na ljubljanski Filozofski fakulteti.
Več >>
V okviru festivala Bralnice pod slamnikom je 17. aprila potekal zaključek bralne značke za odrasle z motnjami v duševnem razvoju V sožitju s knjigo. Obiskal nas je terapevtski pes. Podelili smo priznanja za opravljeno bralno značko in simbolne nagrade.
Več >>
Pisateljica Cvetka Sokolov in založnik Anže Miš sta dijakom Gimnazije Ledina predstavljala, kako nastaja knjiga in kako se je roman V napačni zgodbi izkazal za pravo zgodbo za mlade bralce!
Več >>
Včeraj (16. aprila) je v Knjižnici Domžale v okviru Bralnic pod slamnikom potekala ustvarjalna delavnica Pravljica v glini. Otroci so najprej prisluhnili pravljici, nato pa so iz gline oblikovali pravljične junake. Ustvarjali so skupaj s slušateljicami Univerze za tretje življenjsko obdobje Lipa Domžale - skupina Keramika.
Več >>
V Knjižnici Domžale smo danes pričeli z zaključki projekta Pravljični palček, projekta družinskega branja. Obiskali so nas otroci iz Vrtca Domžale, skupini Žabice in Želvice iz Vrtca Racman ter Zajčki in Medvedki iz Vrtca Palček. Prisluhnili so pravljici o dečku, ki je doma na vse hud, zato zbeži od doma. Nov začetek pa ni tako enostaven.
Več >>