Bralnice pod slamnikom v Knjižnici Domžale

V projekt družinskega branja, ki ga organizira Knjižnica Domžale v sodelovanju z vrtci in prvimi razredi osnovnih šol, so vključeni otroci iz občin Domžale (36 skupin), Mengeš (13 skupin), Moravče (4 skupine), Lukovica (8 skupin) in Trzin (7 skupin).

Rdeča nit sklepnih prireditev, ki potekajo med 9. in 26. aprilom v okviru Mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom, je poezija. Za vse sodelujoče smo pripravili zanimivo kamišibaj predstavo po knjigi Ferija Lainščka MOJE NAJLJUBŠE PESMI O ŽIVALIH.

 

V Krajevni knjižnici Daneta Zajca Moravče je do 7. maja na ogled tudi razstava ilustracij v okviru festivala. Razstava bo v maju in juniju ogled v Krajevni knjižnici Ihan, v mesecu juliju pa v Krajevni knjižnici Janeza Trdine v Mengšu. Na ogled bodo izbrane ilustracije iz spodnjih knjig:

Ivan Cankar: Skodelica kave – ilustrator: PETER ŠKERL

Saša Pavček: Rumi in kapitan – ilustratorka: EJTI ŠTIH

Feri Lainšček: Moje najljubše pesmi o živalih – ilustratorka: NANA HOMOVEC

 

V preteklem tednu je v okviru festivala potekal tudi zaključek projekta S sožitju s knjigo – bralne značke za osebe z motnjo v duševnem razvojo, ki jo prirejamo v sodelovanju z Medobčinskim društvom Sožitje. Udeležence je obiskal kuža in tako so na prijeten način zaključili letošnjo bralno značko.