Dvanajste Bralnice pod slamnikom se počasi zaključujejo

Maša Ogrizek na Osnovni šoli Rodica
Cvetka Sokolov v Mestni knjižnici in čitalnici IdrijaDamijan Šinigoj v Knjižnici Cirila Kosmača TolminJanja Vidmar na Osnovni šoli DomžaleMaša Jazbec na delavnici Zatipk in Flek v Knjižnici DomžalePeter Škerl v Mestni knjižnici in čitalnici IdrijaNataša Konc Lorezutti na Gimnaziji LedinaDelavnica Ne pozabi na naslov! v Knjižnici DomžaleNe pozabi na naslov! v Kosovelovi knjižnici SežanaNina Mav Hrovat na Osnovni šoli BrdoSaša Pavček na Osnovni šoli LivadaRazstava ilustracij Andreja Brumna Čopa iz knjige Živa sporočila v Knjižnici DomžaleRazstava ilustracij Petra Škerla iz knjige Povodni mož v Mestni knjižnici in čitalnici IdrijaSebastijan Pregelj v Goriški knjižnici Franceta BevkaMaša Ogrizek na Prvi OŠ Slovenj GradecŽiga X Gombač na Osnovni šoli Trebnje

V teh dneh naši avtorji in avtorice v sklopu 12. mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom opravljajo še zadnja gostovanja po šolah in knjižnicah v letošnjem šolskem letu. Izjemno veseli smo, da smo lahko letošnji festival po dveh letih v celoti ponovno izpeljali v živo, zunaj primeža epidemije. Festivalsko dogajanje v zadnjih dveh mesecih je bilo pestro, raznoliko in živo, kot našim Bralnicam tudi pritiče.

Pod sloganom Do konca in naprej smo izpeljali številne dogodke; festival smo tako odprli s strokovnim srečanjem, nato pa skupaj s knjižnicami soorganizatorkami izvedli gostovanja avtorjev po knjižnicah in šolah, razstave ilustracij, literarne večere, delavnice, s festivalsko knjigo Ne pozabi na naslov! avtorice Gaje Kos in ilustratorja Jake Vukotiča smo razveselili najmlajše bralce, za tiste malo starejše pa že tradicionalno razpisali ustvarjalni natečaj, na katerega je prispelo preko 120 različnih prispevkov in ravno v teh dneh naša komisija pridno bere in ocenjuje njihove prispevke. Gostili pa smo tudi odličnega avstralskega pisatelja Barryja Jonsberga, ki nas je v pogovoru z Boštjanom Gorencem navdušil s svojo prisrčno energijo in pisateljsko širino.

V soboto, 11. junija, nas čaka še zaključna prireditev, ki bo v sklopu Slamnikarskega sejma v Slamnikarskem parku v Domžalah, kjer bomo razglasili nagrajence ustvarjalnega natečaja in podelili nagrade. Tudi tam bo dogajanje pestro in zanimivo – od delavnic, do branja na prostem in prodajne stojnice, v goste pa med drugim prihaja pisatelj Tadej Golob. Več informacij sledi zelo kmalu. Rezervirajte torej to sobotno popoldne. Mi že komaj čakamo!

Zahvaljujemo se vsem, ki ste tudi letos pripomogli k temu, da naše Bralnice pod slamnikom svoje poslanstvo širijo med mlade bralce in bralke. Naj živi branje!

______


Festival organiziramo s knjižnicami soorganizatorkami Knjižnico Domžale, Knjižnico Cirila Kosmača Tolmin, Goriško knjižnico Franceta Bevka, Mestno knjižnico in čitalnico Idrija, Kosovelovo knjižnico Sežana, Mariborsko knjižico, Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto in Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota.

Festival je del programa literarnih prireditev, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
Festival je del programa javnih kulturnih programov, ki jih sofinancira Občina Domžale.