Gostili Bren MacDibble, avtorico romana Jaz, čebela

Bzzzz, bzzzz ... 

Za nami je pester teden, dogodki se vrstijo drug za drugim, Bralnice pod slamnikom so v polnem zamahu in izjemno ponosni smo, da letos na festivalu gostimo kar dve tuji gostji.

Online pogovor z Bren MacDibble, avstralsko avtorico mladinskega romana Jaz, čebela, je za nami, vodil ga je odlični Boštjan Gorenc - Pižama, poslušalo pa ga je prek 100 učenk in učencev z različnih koncev po Sloveniji, ki so s svojimi iskrivimi vprašanji popestrili ta nadvse zanimiv in navdihujoč pogovor o romanu, svetu brez čebel, prihodnosti, ki jo kroji podnebna kriza, pa o neustrašni literarni junakinji Mirabeli, bosonogih učencih na Novi Zelandiji in optimizmu, ki ga v sebi novi ta imeniten roman v prevodu Neže Božič. Mi smo navdušeni!

Pogovoru lahko še vedno prisluhnete na našem YouTube kanalu.
Klik do ogleda: https://www.youtube.com/watch?v=PXGovpCAxEI&t=804s

--------------

Dogodek smo organizirali v sodelovanju z Mariborska knjižnico in je del programa literarnih prireditev, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo RS  Dogodek sofinancira Občina Domžale. Izdajo knjige je podprla Vlada Avstralije preko finančnega sklada za podporo umetnosti in svetovalnega telesa Australia Council for the Arts.