Mette Vedsø v Sloveniji | 17. maj–21. maj 2023

Z veseljem oznanjamo, da v Slovenijo prihaja danska pisateljica Mette Vedsø, avtorica romana 130 utripov na minuto. Na obisku med 17. in 21. majem 2023 bo v sklopu festivala Bralnice pod slamnikom gostovala po Sloveniji.

Mette Vedsø je avtorica z izrednim posluhom za otroke in mlade, še zlasti tiste malce izgubljene in odmaknjene, in je od leta 2011 napisala več kot petdeset knjig. Njen roman 130 utripov na minuto (prev. Darko Čuden), ki smo ga izdali v naši založbi, je presunljivo branje o tesnobi in ganljivi moči povezane skupnosti.

Toplo vas vabimo na dva dogodka z avtorico, ki ju pripravljamo za vas:

  • VODNIKOVA DOMAČIJA CENTER, 18. maj 2023, 18.00. Pogovor z avtorico bo vodila Tina Bilban. 
  • KNJIŽNICA DOMŽALE, 19. maj, 9.00. Pogovor z avtorico bo vodil Gašper Stražišar. Na dogodku bodo sodelovali učenci in učenke domžalskih osnovnih šol.

Na obisku v Sloveniji bo avtorica obiskala še dijakinje in dijake Gimnazije Ledina, Prve gimnazije Maribor ter učenke in učenke domžalskih osnovnih šol. V času, ko tesnoba med mladimi, osrednja tema romana 130 utripov na minuto, postaja vse bolj pereč problem, se zdita pisanje in pogovor o tem še toliko pomembnejša in resnično veseli smo, da se bo avtorica srečala tudi mladimi bralkami in bralci.

Pridite, prisluhnite, veselimo se srečanja!


--------
Festival je del programa literarnih prireditev, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo. Festival sofinancira Občina Domžale. Prevod knjige 130 utripov na minuto sofinancira Evropska unija.