S pesmico v boljši svet

V Knjižnici Domžale in njenih enotah so se v mesecu aprilu odvijale sklepne prireditve ob zaključku projekta Pravljični palček 2018/2019.

V projekt družinskega branja, ki ga organizira Knjižnica Domžale v sodelovanju z vrtci in prvimi razredi osnovnih šol, so vključeni otroci iz občin Domžale, Mengeš, Moravče, Lukovica in Trzin. Rdeča nit sklepnih prireditev, ki so potekale v okviru Mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom, je bila poezija. Vsi sodelujoči so si ogledali kamišibaj predstavo po knjigi Ferija Lainščka MOJE NAJLJUBŠE PESMI O ŽIVALIH in ustvarjali navihane izdelke.

 

Od 25. marca do 6. maja je bila na oddelku za otroke in mladino razstava izdelkov, ki so nastali v okviru projekta Pravljični palček 2018-2019. Razstava je potekala v treh sklopih. Otroci, ki so sodelovali v projektu družinskega branja so pripravili čudovite izdelke. Del razstave je tudi na zgornjih fotografijah.

 

Vabimo vas še k ogledu razstave, ki bo v maju in juniju na ogled v Krajevni knjižnici Ihan, v mesecu juliju pa v Krajevni knjižnici Janeza Trdine v Mengšu.

Na ogled bodo izbrane ilustracije iz spodnjih knjig:

Ivan Cankar: Skodelica kave – ilustrator: PETER ŠKERL

Saša Pavček: Rumi in kapitan – ilustratorka: EJTI ŠTIH

Feri Lainšček: Moje najljubše pesmi o živalih – ilustratorka: NANA HOMOVEC