S strokovnim srečanjem otvorili trinajste Bralnice pod slamnikom

Včeraj, 21. marca 2023 smo v Knjižnici Domžale s tradicionalnim strokovnim srečanjem otvorili trinajsti festival Bralnice pod slamnikom z naslovom Ljubezen, veselje, žalost jeza – vse to je v meni! V fokusu letošnjega srečanja so bila čustva – kako čustva v knjigah prepoznati, z njihovo pomočjo motivirati za branje, kako razvijati čustveno pismenost, kako knjižna ilustracija poudari različna čustvena stanja knjižnih junakov, osvetlili pa smo tudi ustvarjalni in uredniški vidik pisanja o čustvih. Ob vsem tem pa smo seveda nanizali cel kup knjig, ki jih je na to temo vredno brati. Svoje znanje in izkušnje so z nami delili: Tilka Jamnik, Barbara Kreš, Sabina Fras Popović, Damijan Stepančič, Nina Mav Hrovat, Mateja Gomboc, Maša Ogrizek, Tina Bilban, odlični Ambrož Kvartič pa je spretno krmaril med vsemi nastopajočimi in z vprašanji skrbel, da ni bilo nikomur dolgčas. :)

Iskreno se zahvaljujemo vsem nastopajočim, ki ste s svojimi odličnimi prispevki in navdihujočimi odgovori poskrbeli za imeniten dogodek, predvsem pa poslušalkam in poslušalcem v živo in tistimi za ekrani. Hvala tudi Knjižnici Domžale, ki nam je kot vedno odstopila svoj prostor.

Dogodek je del programa literarnih prireditev, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo. Dogodek sofinancira Občina Domžale.