Skupaj pod marelo

V sredo, 9. maja, so se učenci OŠ F. Bevka Tolmin – PŠ IU OPP iz oddelkov posebnega programa vzgoje in izobraževanja še zadnjič v tem šolskem letu srečali s »svojimi« spominčicami – s članicami Društva Spominčica Zgornjega Posočja Tolmin.

Učenci vseh treh oddelkov PPVI so se s Spominčicami med letom srečali šestkrat, večinoma v prostorih šole, enkrat pa tudi v Knjižnici Tolmin. Učenci so sicer v okviru projekta Bralnice in izven v celem šolskem letu spoznali prek dvajset literarnih del.


Na vsakem srečanju s Spominčicami je bilo prebrano literarno delo, ki se je navezovalo na aktualne dogodke šolskega koledarja in tudi vsakdanjega življenja. Po vsakem branju smo iz vsakega prebranega dela skupaj oblikovali sporočilo/ nauk zgodbe, ki so ga učenci tudi zapisali, zgodbo ilustrirali in list vstavili v priložnostno bralno mapo, ki so jim jo pripravile razredničarke.


Za zaključni dogodek oz. zadnje srečanje so se učenci oddelka 3.f-5.f pod vodstvom razredničarke Nikolaje Munih in varuhinje Larise Mugerli naučili pesem Marela, Andreja Rozmana – Roze in jo ob sodobni glasbi tudi uprizorili. Pri tem so jim bili glavni rekviziti kar modri dežniki, ki so jih prejeli za bralno nagrado v okviru drugega bralnega projekta Knjižnice Cirila Kosmača Tolmin, Moja knjižnica, v katerem so tudi sodelovali.


Učenci iz oddelkov posebnega programa vzgoje in izobraževanja so v projektu Bralnice pod slamnikom pod vodstvom in koordinatorstvom mag. Nikolaje Munih sodelovali drugo leto zapored. Po letošnjem medgeneracijskem prijateljevanju smo se vsi strinjali, da nas je druženje ob knjigah povezalo in obogatilo, kot tudi da se bomo ob branju družili tudi v prihodnjem šolskem letu.

 

mag. Nikolaja Munih, prof.def.

OŠ F. Bevka Tolmin – PŠ IU OPP iz oddelkov posebnega programa vzgoje in izobraževanja