V Slovenijo prihaja Anna Woltz

Z veseljem oznanjamo, da v sklopu festivala Bralnice pod slamnikom v Slovenijo prihaja priljubljena nizozemska mladinska pisateljica Anna Woltz.

Anna Woltz je avtorica več kot 20 knjig za otroke in mladino, prevedenih v več kot 27 tujih jezikov, kar šest njenih del pa je prevedenih tudi v slovenščino (Predor, Zobje morskega psa, Nenavaden teden s Tesso, Aljaska, Mavec, Dekle z marsa). Predor, njen najnovejši mladinski roman v slovenščini (Miš založba, 2023), nas popelje v rove londonske podzemne železnice v času druge svetovne vojne, ko nad mestom grmijo bombe in je želja po svobodi in neodvisnosti močnejša od preteče nevarnosti zunaj. Gre za topel roman o prijateljstvu, ljubezni, predvsem pa pogumu.

Prisrčno vas vabimo na dva dogodka z avtorico, ki ju pripravljamo:

  • MKL, KNJIŽNICA OTONA ŽUPANČIČA, 3. nadstropje, 23. maj 2024, 18.00. Pogovor bo moderiral Gašper Stražišar.
  • KD FRANCA BERNIKA DOMŽALE, 24. maj 2024, 10.00. Avtorica bo gostja zaključne festivalske prireditve, ki jo bo vodil Juš Milčinski. Podelitvi priznanj za nagrajence natečaja in pogovoru z avtorico bo sledil ogled filma Nenavaden teden s Tesso, ki je bil posnet po istoimenskem romanu. Prijava na dogodek je obvezna, število mest pa je omejeno: info@miszalozba.com.

Toplo vabljeni!

 ___________

Festival Bralnice pod slamnikom je del programa literarnih prireditev, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo. Festival sofinancira Občina Domžale. Knjigo Predor je sofinancirala Javna agencija za knjigo.