Vabljeni na strokovno srečanje KNJIGA – MOJA IZBIRA?

S tradicionalnim strokovnim srečanjem začenjamo 14. mladinski literarni festival Bralnice pod slamnikom, ki smo ga letos poimenovali Knjiga – moja izbira! Festival in s tem tudi strokovno srečanje posvečamo raziskovanju, kaj mlade pritegne k branju, kakšne so njihove bralne navade in ali je knjiga sploh še privlačna.

Tematika:
Koliko možnosti na vsakem koraku, med katerimi lahko izbiramo. So med njimi tudi knjige? Katere knjige izbirajo otroci in mladostniki, kadar je izbira povsem njihova? Jih najdejo v šolski knjižnici ali kje drugje? So s knjigami radi sami ali se ob njih radi družijo, pogovarjajo, ustvarjajo? Zakaj bi sploh brali tiskane knjige, če lahko beremo z zaslonov? Nam branje lahko ponudi kaj, česar nam nobena druga dejavnost ne more? Strokovnjaki z različnih področij nam bodo znotraj tematike predavali o svojih raziskovanjih in primerih dobre prakse.

Čas dogajanja:
Strokovno srečanje bomo letos znova izvedli v sobotnem terminu v Knjižnici Domžale, in sicer v soboto, 9. marca 2024. Z vmesnim krajšim odmorom bo potekalo od 9.00 do 15.00. Pripravljamo razširjen izbor predavanj, na koncu pa se bomo ob hrani in pijači še neformalno podružili in izmenjali mnenja.
Med drugimi nam bodo dognanja o problematiki predstavili dr. Miha Kovač, dr. Tina Bilban, mag. Špela Frlic, Maruša Prelesnik Zdešar, Marta Grkman in Nika Pušlar. Dogodek bo vodil Ambrož Kvartič.
Stroški kotizacije znašajo 18,00 EUR in jih poravnate po prijavi, ko boste prejeli račun.

Vaše prijave zbiramo do vključno ponedeljka, 4. marca 2024, prek spletnega obrazca: https://forms.gle/NRhEEPCBg3W9AzCM8.

Število mest v dvorani je omejeno na 70 obiskovalcev. Po zapolnitvi mest prijava ne bo več mogoča.

 

V pričakovanju vaše prijave vas lepo pozdravljamo!

Ekipa festivala Bralnice pod slamnikom