Zaključek Pravljičnega palčka

Knjižnica Domžale vsako leto aprila in maja gosti številne vrtčevske skupine in razrede prvošolcev, ki skozi vse leto sodelujejo v projektu družinskega branja Pravljični palček. Projekt je tesno povezan s festivalom Bralnice pod slamnikom, saj skupaj izvajamo zaključne dogodke, na katerih otroci poslušajo pravljice in se udeležujejo ustvarjalnih delavnic, predvsem pa za svoje bralne dosežke dobijo diplomo ter med drugim knjižno nagrado – letos založba Miš sodelujočim skupinam in vzgojiteljicam/vzgojiteljem podarja slikanico Mišja abeceda, ki jo je napisala Tatjana Pregl Kobe, ilustrirala pa Marta Bartolj.

Tudi letos se v knjižnici žal ne bomo družili, zato smo sodelujočim vrtcem in šolam pripravili video nagovor z branjem pesmic in idejami za ustvarjanje, ki jih je pripravila Tanja Holcar iz Igrive igralnice.

Želimo vam lepe zaključne dogodke, hkrati pa vas prosimo, da nam na e-naslov festivalmladi.domzale(at)gmail.com pošljete utrinke, razmišljanja in ustvarjalne odzive s podelitve bralnih priznanj. Veseli jih bomo!

Srečno!
Ekipa festivala Bralnice pod slamnikom